Traceerbaar van kotter tot keuken
Alle vis die binnenkomt bij Schmidt wordt gescand en krijgt een unieke barcode. Op deze barcode komt tevens te staan van welke veiling of leverancier de vis afkomstig is compleet met datum en tijd. Binnenkort wordt het zelfs mogelijk ook het schip te vermelden die de vis heeft gevangen en op welke locatie.
Tijdens de gehele routing wordt de vis via de barcode gevolgd. Dus tijdens het fileren, afwegen, verpakken en het transport, tot bij u in de keuken. Groot voordeel is natuurlijk dat bij problemen direct gezien kan worden wie daarvoor verantwoordelijk is. Afschuiven is er dus niet meer bij. Men zal in de toekomst beter gaan opletten en voorzichtiger met het product omgaan als men weet dat men op de vingers getikt kan worden. Dat is in de visserijwereld nog nooit vertoond maar het zal de kwaliteit van het eindproduct alleen maar ten goede komen.
We volgen hier de onderstaande stappen voor:
- Vanaf de kotter wordt elke vis verpakt in een schone doos
- Elke vis krijgt een barcode
- Elke vis wordt gewogen
- Met 100% handarbeid gefileerd
- Daarna zorgvuldig verpakt
- Gereed gemaakt voor transport
- Uiteraard wordt de vis vervoerd met één van onze eigen vrachtwagens
- Indien nodig wordt de vis geëporteerd via Schiphol
- We leveren de vis af op bekende cruise schepen
- En uiteindelijk eindigt hij traceerbaar op het bord in een restaurant
Andere nieuwsitems
Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.