Boas bekent kleur, het gebeurde bij toeval
Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BoasWat per toeval is ontstaan, blijkt een voortreffelijk succes: het ‘menu de couleur’ van Restaurant Boas uit Deventer. Waar zij normaliter een klassieke Franse keuken voeren, vinden eigenaar Peter van Emde Boas en zijn brigade, het een uitdaging om soms nét even wat anders te doen.
Dit is daar een prachtig voorbeeld van. “Het gebeurde bij toeval. In het voorjaar waren wij bezig met het samenstellen van de nieuwe kaart, toen ik twee groene gerechtjes te proeven kreeg. Gekscherend vroeg ik de jongens of zij in hun groene periode zaten.
De gerechtjes bleken naar meer te smaken en het idee om op kleur te koken maakte ons allemaal enthousiast.” Aldus Peter.
Menu vert, blanc, rouge & orange
Zo kwam het dat in 2019 al een aantal kleuren de revue hebben gepasseerd. De kleur groen had de primeur, vanwege het vroege voorjaar. Toen de asperges kwamen werd wit de centrale kleur. In de zomer serveerden zij uitsluitend rode kleuren op het bord.
Tijdens de herfst, staat de gasten een warm en zalig oranje palet te wachten. Wie denkt dat er met kleurstoffen wordt gewerkt wordt van repliek gediend. Wij werken uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben. In de klassieke Franse keuken gaat het altijd om smaak en balans. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest en doen daar uiteraard met dit menu geen afbreuk aan.
Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Boas.
Andere nieuwsitems
Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.