Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Winkel open tot 18:00
04 Jul, 2022

Boas bekent kleur, het gebeurde bij toeval

Boas werkt uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben.

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam - Restaurant BoasWat per toeval is ontstaan, blijkt een voortreffelijk succes: het ‘menu de couleur’ van Restaurant Boas uit Deventer. Waar zij normaliter een klassieke Franse keuken voeren, vinden eigenaar Peter van Emde Boas en zijn brigade, het een uitdaging om soms nét even wat anders te doen.

Dit is daar een prachtig voorbeeld van. “Het gebeurde bij toeval. In het voorjaar waren wij bezig met het samenstellen van de nieuwe kaart, toen ik twee groene gerechtjes te proeven kreeg. Gekscherend vroeg ik de jongens of zij in hun groene periode zaten.

De gerechtjes bleken naar meer te smaken en het idee om op kleur te koken maakte ons allemaal enthousiast.” Aldus Peter.

Menu vert, blanc, rouge & orange
Zo kwam het dat in 2019 al een aantal kleuren de revue hebben gepasseerd. De kleur groen had de primeur, vanwege het vroege voorjaar. Toen de asperges kwamen werd wit de centrale kleur. In de zomer serveerden zij uitsluitend rode kleuren op het bord.

Tijdens de herfst, staat de gasten een warm en zalig oranje palet te wachten. Wie denkt dat er met kleurstoffen wordt gewerkt wordt van repliek gediend. Wij werken uitsluitend met verse, seizoen producten die deze kleur als basis hebben. In de klassieke Franse keuken gaat het altijd om smaak en balans. Dat is altijd ons uitgangspunt geweest en doen daar uiteraard met dit menu geen afbreuk aan.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Restaurant Boas.

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

08 Sep, 2023

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

02 Mar, 2023

Niet zomaar een kreeft, maar Oosterschelde kreeft

02 Mar, 2023

Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen.

01 Mar, 2023

Alleen het beste is goed genoeg!

28 Feb, 2023

De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

22 Feb, 2023

Cook Like a Chef
Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!