Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Winkel open tot 18:00
09 Dec, 2022

Pulskor visserij

Pulskor

Pulskor visserij een duurzaam alternatief

Er lopen verschillende onderzoeken naar nieuwe vangstmethoden of aanpassingen vanuit de overheid, in samenwerking met de vissers. De vissers zijn welwillend op zoek naar andere methoden om mee te helpen aan een duurzame visserijsector.

Een duurzaam alternatief voor de boomkor is de pulskorvisserij. Het vistuig van de boomkorvisserij bestaat uit kettingen die over de zeebodem slepen en deze worden met de pulskorvisserij vervangen door plastic buizen met elementen die stroomstootjes geven. Deze stroomstootjes schrikken de vis op en deze wordt in het net gejaagd.

Er lopen nog onderzoeken naar en met de pulskorvisserij om deze visserij te optimaliseren. Er is gebleken dat er minder brandstof verbruikt hoeft te worden en er is sprake van minder bodemberoering en bijvangst. Het is nu zaak om de visvangst en gebruik van de pulskor te optimaliseren.

HydroRig

De HydroRig is een alternatief boomkortuig zonder wekkerkettingen, waarbij een profiel onder aan de vleugelvormige boom voor een waterwerveling moet zorgen om de platvis van de bodem en in de netten te krijgen.

Hierdoor wordt fysiek contact van kettingen met vis vermeden en is de vis beter van kwaliteit. Ook deze aanpassing is brandstofbesparend en omdat er geen wekkerkettingen meer nodig zijn is er nauwelijks bodemberoering en kan er dus gesproken worden over een duurzame visserijtechniek.

Foto: © Ecomare, Oscar Bos

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.

06 Oct, 2023

Wij zitten midden in het seizoen waarin de Zeeuwse bodemcultuur mosselen op zijn lekkerst zijn. Bij Schmidt Zeevis weten we dat dit een moment is waar veel fijnproevers reikhalzend naar uitkijken. Schmidt Zeevis is er klaar voor om u te voorzien van deze heerlijke delicatesse die de smaak van de zee in zich draagt.

29 Sep, 2023

Chef Yama, een geprezen meester in de culinaire kunst, neemt ons mee op een smaakvolle reis door de wereld van vis. Als een gewaardeerde klant van Schmidt Zeevis, weet hij als geen ander hoe belangrijk hoogwaardige ingrediënten zijn voor het creëren van meesterlijke gerechten.

15 Sep, 2023

Het is weer die tijd van het jaar waarin liefhebbers van zeevruchten reikhalzend uitkijken naar een van de meest gewilde lekkernijen uit de zee: de Zeeuwse platte oester.

11 Sep, 2023

Bedroefd, maar dankbaar voor wie hij was delen wij het overlijdensbericht van Hans Schmidt (87).