Ruim assortiment en aanbiedingen
Gratis bezorging vanaf € 99,50
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
 • Webwinkel
 • Ons verhaal
 • De winkel
 • Winkel open tot 18:00
  09 Dec, 2022

  Pulskor visserij

  Pulskor

  Pulskor visserij een duurzaam alternatief

  Er lopen verschillende onderzoeken naar nieuwe vangstmethoden of aanpassingen vanuit de overheid, in samenwerking met de vissers. De vissers zijn welwillend op zoek naar andere methoden om mee te helpen aan een duurzame visserijsector.

  Een duurzaam alternatief voor de boomkor is de pulskorvisserij. Het vistuig van de boomkorvisserij bestaat uit kettingen die over de zeebodem slepen en deze worden met de pulskorvisserij vervangen door plastic buizen met elementen die stroomstootjes geven. Deze stroomstootjes schrikken de vis op en deze wordt in het net gejaagd.

  Er lopen nog onderzoeken naar en met de pulskorvisserij om deze visserij te optimaliseren. Er is gebleken dat er minder brandstof verbruikt hoeft te worden en er is sprake van minder bodemberoering en bijvangst. Het is nu zaak om de visvangst en gebruik van de pulskor te optimaliseren.

  HydroRig

  De HydroRig is een alternatief boomkortuig zonder wekkerkettingen, waarbij een profiel onder aan de vleugelvormige boom voor een waterwerveling moet zorgen om de platvis van de bodem en in de netten te krijgen.

  Hierdoor wordt fysiek contact van kettingen met vis vermeden en is de vis beter van kwaliteit. Ook deze aanpassing is brandstofbesparend en omdat er geen wekkerkettingen meer nodig zijn is er nauwelijks bodemberoering en kan er dus gesproken worden over een duurzame visserijtechniek.

  Foto: © Ecomare, Oscar Bos

  Andere nieuwsitems

  Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

  28 Feb, 2023

  De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

  22 Feb, 2023

  Cook Like a Chef
  Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!

  03 Feb, 2023

  Schmidt’s Keuze is een verantwoorde visie en maakt deel uit van ons MVO-beleid.

  03 Feb, 2023

  Purse seining visserij

  03 Feb, 2023

  Staandwant visserij

  03 Feb, 2023

  Spanvisserij