Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Winkel open tot 18:00
08 Oct, 2022

Sumwing visserij

Sumwing

SumWing

De SumWing is bedoeld als alternatief voor de boomkor. Een boomkor bestaat uit een boom welke het net open houdt en twee sloffen welke de boom op een afstand boven de bodem houdt zodat bodemvis gevangen kan worden. Bij een SumWing is deze boom vervangen door een vleugel. Deze vleugel is lichter en heeft minder weerstand. Om de kracht op de bodem zo min mogelijk te houden is deze afgevuld met water.

De SumWing staat voor besparend vissen met betrekking op de brandstofbesparing. Daarnaast kan er gesproken worden over minder bodemberoering omdat er minder bodemdruk is. Om de bodemdruk nog verder terug te dringen wordt er ook gewerkt aan het combineren van de SumWing met het puls systeem.

Foto: © Ecomare, Oscar Bos

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

08 Sep, 2023

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

02 Mar, 2023

Niet zomaar een kreeft, maar Oosterschelde kreeft

02 Mar, 2023

Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen.

01 Mar, 2023

Alleen het beste is goed genoeg!

28 Feb, 2023

De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

22 Feb, 2023

Cook Like a Chef
Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!