Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Winkel open tot 17:00
08 Oct, 2022

Sumwing visserij

Sumwing

SumWing

De SumWing is bedoeld als alternatief voor de boomkor. Een boomkor bestaat uit een boom welke het net open houdt en twee sloffen welke de boom op een afstand boven de bodem houdt zodat bodemvis gevangen kan worden. Bij een SumWing is deze boom vervangen door een vleugel. Deze vleugel is lichter en heeft minder weerstand. Om de kracht op de bodem zo min mogelijk te houden is deze afgevuld met water.

De SumWing staat voor besparend vissen met betrekking op de brandstofbesparing. Daarnaast kan er gesproken worden over minder bodemberoering omdat er minder bodemdruk is. Om de bodemdruk nog verder terug te dringen wordt er ook gewerkt aan het combineren van de SumWing met het puls systeem.

Foto: © Ecomare, Oscar Bos

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

09 Nov, 2023

Vandaag laten we u kennis maken met de heilbot. Zowel de wilde als de gekweekte variant is een hoogwaardige vis met een delicate smaak waarbij de meeste bereidingswijzen goed passen.

26 Oct, 2023

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam nodigt u van harte uit voor een betoverende avond vol inspiratie op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.00 uur. Dit evenement biedt u de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de komende feestdagen en uw kerstmenu naar een hoger niveau te tillen.

23 Oct, 2023

Coquilles Saint-Jacques, de elegante Sint Jacobsschelpen. Deze schelpdieren, met hun herkenbare waaiervormige schelpen, hebben wereldwijd enorm veel keukens bereikt.
In deze blog onthullen we de geheimen van Coquilles Saint-Jacques, en met welke Coquilles wij bij Schmidt Zeevis werken.

13 Oct, 2023

Bij Schmidt Zeevis Rotterdam zijn we altijd op zoek naar de meest hoogwaardige vissoorten om aan onze klanten te leveren. Een van onze trotse ontdekkingen is de Dutch Yellowtail Kingfish. Deze vis heeft niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar biedt ook een smaakvolle en duurzame culinaire ervaring. In deze blog nemen we u mee op een reis door de wereld van de Dutch Yellowtail Kingfish en delen we wat deze vis zo speciaal maakt.

06 Oct, 2023

Wij zitten midden in het seizoen waarin de Zeeuwse bodemcultuur mosselen op zijn lekkerst zijn. Bij Schmidt Zeevis weten we dat dit een moment is waar veel fijnproevers reikhalzend naar uitkijken. Schmidt Zeevis is er klaar voor om u te voorzien van deze heerlijke delicatesse die de smaak van de zee in zich draagt.

29 Sep, 2023

Chef Yama, een geprezen meester in de culinaire kunst, neemt ons mee op een smaakvolle reis door de wereld van vis. Als een gewaardeerde klant van Schmidt Zeevis, weet hij als geen ander hoe belangrijk hoogwaardige ingrediënten zijn voor het creëren van meesterlijke gerechten.