Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Winkel open tot 18:00
08 Sep, 2023

Bouchot Mosselen: Een Delicatesse in Seizoen bij Schmidt Zeevis

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

 

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen. Deze heerlijke schelpdieren zijn nu in het seizoen en klaar om je smaakpapillen te verwennen. Bij Schmidt Zeevis zijn we verheugd om je kennis te laten maken met de heerlijke smaak en textuur van onze Bouchot mosselen.

Bouchot mosselen, genoemd naar de speciale palen ("Bouchots") waarop ze groeien, zijn een delicatesse die bekend staan om hun zoete, sappige vlees en diepe zee-achtige smaak. Hoewel Bouchot mosselen vaak worden gekweekt in Normandië, werken wij bij Schmidt Zeevis ook graag met Morisseau Bouchots, die worden geteeld bij de baai van Mont-Saint-Michel in Frankrijk.

Wat maakt Morisseau Bouchots zo bijzonder?

Allereerst is hun groeiproces uniek. Ze hechten zich vast aan de Morisseau-Bouchots in de Mont-Saint-Michel, die zich in ondiepe kustwateren bevinden, en worden gedurende enkele maanden met de hand verzorgd. Hierdoor ontwikkelen ze hun kenmerkende smaak en textuur.

Het belangrijkste verschil tussen Morisseau Bouchots en die uit Normandië is de waterkwaliteit en het voedselaanbod in de baai van Mont-Saint-Michel. Het resultaat is een zachtere, zoetere mossel met een unieke ziltheid die echt de smaak van de zee weerspiegelt.

Hoe bereid je de Bouchot Mosselen?

Bij het bereiden van Morisseau Bouchot mosselen kun je creatief zijn. Probeer ze te stomen in een heerlijke bouillon met witte wijn, knoflook en verse kruiden voor een klassieke Franse bereiding. Serveer ze met knapperig brood of voeg ze toe aan pasta, paella of andere gerechten voor een zilte twist.

Bij Schmidt Zeevis streven we altijd naar de hoogste kwaliteit, en onze Morisseau Bouchot mosselen zijn geen uitzondering. We selecteren de beste mosselen om ervoor te zorgen dat je een smaakvolle en bevredigende ervaring hebt.

Dus, waar wacht je nog op? Geniet dit seizoen van de heerlijkheid van Morisseau Bouchot mosselen bij Schmidt Zeevis en ontdek waarom ze zo geliefd zijn bij fijnproevers over de hele wereld.

 

 

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

08 Sep, 2023

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

02 Mar, 2023

Niet zomaar een kreeft, maar Oosterschelde kreeft

02 Mar, 2023

Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen.

01 Mar, 2023

Alleen het beste is goed genoeg!

28 Feb, 2023

De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

22 Feb, 2023

Cook Like a Chef
Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!