Ruim assortiment en aanbiedingen
Gratis bezorging vanaf € 99,50
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
 • Webwinkel
 • Ons verhaal
 • De winkel
 • Winkel open tot 18:00
  01 Jul, 2022

  And the winner is... Marcel van Breda

  Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers

  “The winner is Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam”

  Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers, die het ook allemaal hebben mogelijk gemaakt. De prijs is gewonnen door de combinatie van ondernemerschap en gevoel voor kwaliteit. Voor meer informatie zie www.ondernemersprijs.nl.

  In het juryrapport stond ondermeer het volgende:
  Schmidt Zeevis heeft een lange en rijke historie. Opgericht in 1908 door oma Schmidt hebben latere generaties het bedrijf verder uitgebouwd en nieuwe wegen ingeslagen. Zo is Schmidt Zeevis vanaf 1946 ook restaurants gaan bevoorraden van verse vis. Later gevolgd door levering aan de Nederlandse koopvaardij. Vanaf de oprichting tot heden is altijd vastgehouden aan de hoge kwaliteit van de producten, die aan de diverse afnemers worden geleverd. Of het levering via de eigen winkel aan de consument betreft, of levering aan de scheepvaart, restaurants en
  cateringbedrijven, de vis van Schmidt staat voor vers en hoge kwaliteit.

  Vanuit Rotterdam bevoorraadt het bedrijf het gehele land.

  Door middel van het scannen van de binnengekomen vis en uitgaande bestellingen, is de herkomst altijd volledig traceerbaar (van viskotter tot keuken). Dat het bedrijf een goede naam heeft opgebouwd, blijkt wel uit het tot tweemaal toe winnen van de nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad.

  Schmidt beschikt over een ervaren team medewerkers, die aan een moderne fileerlijn de visproducten fileren en portioneren. Diverse restaurants besteden deze werkzaamheden dan ook uit aan Schmidt. De medewerkers op de verkoopafdeling hebben allemaal een  restaurant/keukenachtergrond en kunnen zo direct inspelen op wensen van de klanten. Met het Schmidt Zeevis college wil het bedrijf door middel van Masterclasses de kennis van toppers uit de restaurantwereld overdragen op een garde van veelbelovende koks. De aftrap van het college is op 7 maart 2005 gedaan door de directeur van een bekend Rotterdams restaurant dat is voorzien van drie Michelin-sterren. Tevens geeft Schmidt haringles op een basisschool, verzorgt gastcolleges in het beroepsonderwijs en stimuleert studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam om hun ‘eerste oester’ te proeven (met uitreiking van een Oesterbrevet).

  Op de eigen website kunnen klanten en andere geïnteresseerden wetenswaardigheden over vis en vele honderden recepten vinden. Al vanaf de oprichting staat Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. voor hoogwaardige kwalitatieve producten. Landelijk roemen zowel restaurants als individuele klanten de vis van het bedrijf.

  Naar het unanieme oordeel van de jury de terechte winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2005.

  Andere nieuwsitems

  Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

  28 Feb, 2023

  De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

  22 Feb, 2023

  Cook Like a Chef
  Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!

  03 Feb, 2023

  Schmidt’s Keuze is een verantwoorde visie en maakt deel uit van ons MVO-beleid.

  03 Feb, 2023

  Purse seining visserij

  03 Feb, 2023

  Staandwant visserij

  03 Feb, 2023

  Spanvisserij