Ruim assortiment en aanbiedingen
Elke dag meer dan 133 soorten verse vis.
Winkel open tot 18:00
01 Jul, 2022

And the winner is... Marcel van Breda

Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers

“The winner is Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam”

Marcel van Breda als glunderend middelpunt en met hem de medewerkers, die het ook allemaal hebben mogelijk gemaakt. De prijs is gewonnen door de combinatie van ondernemerschap en gevoel voor kwaliteit. Voor meer informatie zie www.ondernemersprijs.nl.

In het juryrapport stond ondermeer het volgende:
Schmidt Zeevis heeft een lange en rijke historie. Opgericht in 1908 door oma Schmidt hebben latere generaties het bedrijf verder uitgebouwd en nieuwe wegen ingeslagen. Zo is Schmidt Zeevis vanaf 1946 ook restaurants gaan bevoorraden van verse vis. Later gevolgd door levering aan de Nederlandse koopvaardij. Vanaf de oprichting tot heden is altijd vastgehouden aan de hoge kwaliteit van de producten, die aan de diverse afnemers worden geleverd. Of het levering via de eigen winkel aan de consument betreft, of levering aan de scheepvaart, restaurants en
cateringbedrijven, de vis van Schmidt staat voor vers en hoge kwaliteit.

Vanuit Rotterdam bevoorraadt het bedrijf het gehele land.

Door middel van het scannen van de binnengekomen vis en uitgaande bestellingen, is de herkomst altijd volledig traceerbaar (van viskotter tot keuken). Dat het bedrijf een goede naam heeft opgebouwd, blijkt wel uit het tot tweemaal toe winnen van de nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad.

Schmidt beschikt over een ervaren team medewerkers, die aan een moderne fileerlijn de visproducten fileren en portioneren. Diverse restaurants besteden deze werkzaamheden dan ook uit aan Schmidt. De medewerkers op de verkoopafdeling hebben allemaal een  restaurant/keukenachtergrond en kunnen zo direct inspelen op wensen van de klanten. Met het Schmidt Zeevis college wil het bedrijf door middel van Masterclasses de kennis van toppers uit de restaurantwereld overdragen op een garde van veelbelovende koks. De aftrap van het college is op 7 maart 2005 gedaan door de directeur van een bekend Rotterdams restaurant dat is voorzien van drie Michelin-sterren. Tevens geeft Schmidt haringles op een basisschool, verzorgt gastcolleges in het beroepsonderwijs en stimuleert studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam om hun ‘eerste oester’ te proeven (met uitreiking van een Oesterbrevet).

Op de eigen website kunnen klanten en andere geïnteresseerden wetenswaardigheden over vis en vele honderden recepten vinden. Al vanaf de oprichting staat Schmidt Zeevis Rotterdam B.V. voor hoogwaardige kwalitatieve producten. Landelijk roemen zowel restaurants als individuele klanten de vis van het bedrijf.

Naar het unanieme oordeel van de jury de terechte winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2005.

Andere nieuwsitems

Bekijk hier de meest recente nieuwtjes.

08 Sep, 2023

Het is eindelijk weer de tijd van het jaar waarin we kunnen genieten van de smaakvolle lekkernijen die de zee ons biedt, en een van onze favorieten zijn de Bouchot mosselen.

02 Mar, 2023

Niet zomaar een kreeft, maar Oosterschelde kreeft

02 Mar, 2023

Business Class Op zeer regelmatige basis vertelt Marcel van Breda – directeur van Schmidt Zeevis Rotterdam - in het programma Business Class over vis en visgerelateerde onderwerpen.

01 Mar, 2023

Alleen het beste is goed genoeg!

28 Feb, 2023

De garnalenvisserij wordt uitgeoefend langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee.

22 Feb, 2023

Cook Like a Chef
Onder andere Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer en Erik van Loo in jouw keuken!